Tips

1 - UW SCHOENMAAT ZOEKEN
1 - SCHOENEN KOPEN VOOR BABY'S
1 - SCHOENEN KOPEN VOOR UW KIND
1 - HAKKEN DRAGEN
1 - UW SCHOENEN VERZORGEN
1 - WELZIJN VAN UW VOETEN

 

1 - Uw schoenmaat zoeken

Stap 1: Meet uw voet

Ga op kousen tegen een muur staan en schuif een blad papier onder uw voet. Controleer of de hiel goed tegen de muur leunt en of de voet goed plat op het blad staat. Trek een streep voor de langste teen en een andere achter de hiel. Meet de afstand in centimeter tussen de twee strepen.

Stap 2: Zoek uw schoenmaat

Aan de hand van de onderstaande tabel kunt u nauwkeurig uw schoenmaat bepalen. Indien het resultaat zich tussen 2 maten in bevindt, dan verdient het aanbeveling om de grootste maat te nemen.

Schoenmaat Vrouw

Afmetingen (cm)Schoenmaat
22,3 35
23 36
23,6 37
24,3 38
25 39
25,6 40
26,3 41
27 42
27,6 43
28,3 44
29 45
29,6 46
30,3 47
31 48
31,6 49
32,3 50

SchoenmaatMan

Afmetingen (cm)Schoenmaat
25 39
25,6 40
26,3 41
27 42
27,6 43
28,3 44
29 45
29,6 46
30,3 47
31 48
31,6 49
32,3 50

Schoenmaat Meisjes en Jongens

Afmetingen (cm)Schoenmaat
9,6 16
10,3 17
11 18
11,6 19
12,3 20
13 21
13,6 22
14,3 23
15 24
15,6 25
16,3 26
17 27
17,6 28
18,3 29
19 30
19,6 31
20,3 32
21 33
21,6 34
22,3 35
23 36
23,6 37
24,3 38
25 39

 

2 - Babyschoenen

Van voetjes van gemiddeld 7,5 cm groot bij de geboorte, gaat uw kindje van schoenmaat 12 naar schoenmaat 24 op de leeftijd van 3 jaar. U moet hem dus regelmatig nieuwe schoenen kopen, gemiddeld om de drie à vier maanden. Opdat hij zich perfect op zijn gemak zou voelen in zijn schoentjes, is het van essentieel belang om de exacte maat van zijn voetje te nemen. U kunt gebruik maken van het vorige hoofdstuk om zijn schoenmaat te vinden. Wanneer de binnenzool verwijderbaar is, kunt u ze uit de schoen nemen en vergelijken met de voet van uw baby.

Voordat uw baby zijn eerste stapjes zet is het niet aangeraden hem stugge schoenen aan te trekken. _Voor een goede ontwikkeling wordt aangeraden uw kind op blote voeten te laten lopen._ Wanneer is het tijd voor zijn eerste paar echte schoenen? Die vraag moet u stellen wanneer uw kind alleen begint te stappen of wanneer uw baby ongeveer de helft van de dag rechtop blijft staan.

Om er zeker van te zijn dat zijn schoentjes de juiste maat hebben, duwt u op de voorkant van de schoen van uw baby: er moet voldoende speling zijn tussen de schoen en de voet. Een paar dat te klein of te groot is zal niet comfortabel, zelfs pijnlijk zijn voor uw baby. Maar het is niet gemakkelijk om een baby een paar schoentjes aan te doen... Hier zijn een paar tips om u te helpen:

  • Zet uw kind op uw knieën, met de rug tegen u.
  • Neem zijn enkel in één hand.
  • Doe de schoen helemaal open (veters los, tong open).
  • Trek de schoen aan met de andere hand, in een cirkelvormige beweging van boven naar beneden, terwijl u de enkel van uw baby vasthoudt.
  • Hou stevig de beide zijden van de schoen vast, en trek naar u om de voet perfect aan te passen aan de bodem van de schoen.
  • Trek de veter rond de wreef van de voet en strik de veters goed vast: Het is belangrijk dat de voet zo goed mogelijk wordt ondersteund. Een goede ondersteuning van de voet is van essentieel belang voor de spierontwikkeling en de vorming van de voetzool.

De baby is nu klaar om veilig nieuwe avonturen te beleven, perfect ondersteund in zijn schoentjes...

Let op: gebruik geen tweedehandsschoentjes. Het vorige kindje heeft er immers zijn voetafdruk in gelaten en de schoen zal vervormd zijn.

Voor kleine voetjes stelt Chaussea drie collecties "Eerste stapjes" voor, speciaal voor baby's, en perfect om te leren stappen: DEMON BABY voor haar, P'TIT DOUDOU voor hem JUST CUIR KINDEREN. De zolen van de Chaussea-schoenen laten optimale bewegingsvrijheid en de tenen kunnen bewegen zoals ze willen. Uw baby zal voortaan goed geschoeid zijn!

 

3 - Schoenen kopen voor uw kind

De voet van uw kind groeit snel. Vanaf de leeftijd van 3 jaar, is dat 1 à 2 schoenmaten per jaar. Opdat hij zich perfect op zijn gemak zou voelen in zijn schoentjes, is het dus van essentieel belang om de exacte maat van zijn voet te nemen. U kunt gebruik maken van het vorige hoofdstuk om zijn schoenmaat te vinden. U kunt de schoenmaat ook controleren door de voet van uw kind rechtstreeks op de buitenzool van de schoen te plaatsen, rand aan rand. Er moet een marge blijven van 1,5 cm tussen de rand van de voet en de rand van de zool.

Bovendien kan een kind nog niet per se zeggen of hij zich op zijn gemak voelt in zijn schoenen, in zoverre dat zijn skelet nog soepel is. Als zijn schoenen te klein worden, dan zal hij slechts weinig pijn ervaren. Daarom moet u waakzaam zijn en het paar schoenen dat hij draagt regelmatig controleren.

Een te kleine of te nauwe schoen knelt en zal de voet schaden. De tenen kunnen niet vrij bewegen. Het kind valt regelmatig. Hij zal u zijn onbehagen misschien proberen duidelijk te maken door categorisch te weigeren zijn schoenen aan te doen...

Een te lange of te brede schoen zal de voet niet correct ondersteunen. De voet glijdt aan de binnenkant en raakt verhit. Het kind zal zijn bewegingen niet goed beheersen en vallen.

De voet van het kind moet worden ondersteund maar mag niet te strak zitten in zijn schoenen. Om er zeker van te zijn dat het om de goede schoenmaat gaat, moet er u een vinger tussen de hiel van uw kind en de schoen kunnen. Die ruimte houdt rekening met de groei en zijn loopbewegingen.

 

4 - Hakken dragen

Schoenen met hakken dragen is in de eerste plaats een kwestie van gewoonte en comfort. Hakken zijn een heel sterk vrouwelijk symbool. Ze verfijnen het silhouet en maken een silhouet elegant en slank. Gewoonlijk verkiezen vrouwen een vrij brede hak van 3 à 4 centimeter hoog, die een beter evenwicht garandeert dan fijnere hakken, want het moet gezegd: hakken dragen is soms een uitdaging.

Hoe lopen op hakken?

Allereerst moet u oefenen op kleine trajecten, bijvoorbeeld door thuis erop te lopen of te gaan winkelen in de buurt. Zo zult u zich stilaan meer op uw gemak voelen in uw schoenen en went uw voet aan de cambreur en uw evenwicht aan de extra hoogte. Op die manier zult u zich zelfverzekerder voelen op uw uitstapjes. Om goed op hoge hakken te lopen, moet u vervolgens overschakelen op een lichte, wiegelende gang.

Welke hakhoogte kiezen?

Als u vaak rugpijn hebt, kies dan voor schoenen met een kleine hak van minimum 2 centimeter in plaats van voor uiterst platte schoenen. Boven de 9 centimer zal u voet erg hol zijn en loopt u het risico dat u uw evenwicht verliest als u het niet gewend bent. De meest comfortabele hoogte is ongeveer 5 à 6 cm.
Het gaat om uw stabiliteit. Wanneer u ze past, mag uw voet niet beven. U mag ook niet te veel door uw knieën buigen.

Als u een beginneling bent, en meestal sneakers of ballerina's draagt, dan moet u weten dat uitsluitend ultraplatte schoenen dragen niet wordt aanbevolen voor uw rug. Probeer ook niet te springen op pumps met een hak van 10 cm, vooral niet als u echt weinig ervaring hebt. Kies eerder een hak van maximaal 6 cm of opteer voor een sleehak, die stabieler en makkelijker te dragen is.

Als u ervaring hebt met het lopen op naaldhakken, doe u dan een plezier met een paar duizelingwekkend hoge pumps uit onze collectie LAETITIA IZARO of laat u verleiden door een van de modellen met het LONG SLIM EFFET by CHAUSSEAlabel, modellen die speciaal werden ontworpen om uw been een nieuw elegant en sensueel elan te geven. Voorzie toch maar een paar lage schoenen als reserve, wanneer de vermoeidheid zich laat voelen, op het einde van de werkdag of na een avondje uit... Vergeet ten slotte niet dat, om u op uw gemak te voelen in schoenen met hoge hakken, u platte en hoge hakken moet afwisselen om uw gewrichten en uw rug te beschermen.

Welke hak voor welk silhouet?

  • U bent eerder mollig: Kies hoge hakken die uw silhouet verfijnen. Op hoge hakken lopen maakt u bovendien vaak gespierder zonder dat u dit beseft.
  • U bent eerder klein: Hoge hakken zullen u natuurlijk enkele centimeters groter maken. Kies echter voor schoenen die comfortabel zijn om te dragen. Vaak zijn dat schoenen met een sleehak en fijne zool of schoenen met riempjes en een vierkante hak.
  • U bent eerder groot: Het is niet nodig om op stelten te lopen, vooral niet als u zich daar niet op uw gemak bij voelt. Geef de voorkeur aan pumps met een fijne hak van 6 cm.
  • U bent eerder graatmager: Voor u kan alles. U hoeft alleen nog te kiezen!

 

5 - Uw schoenen verzorgen

Uw schoenen worden elke dag blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden zoals regen en sneeuw en worden vies. Opdat uw schoenen er schitterend en als nieuw zouden blijven uitzien, volgen hier een paar verzorgingstips:

Vooraleer om het even welk product aan te brengen, is het belangrijk om uw schoenen te reinigen met een vod of zachte borstel. Vergeet ook niet om systematisch eerst de veters te verwijderen. Dat is de beste manier om de tong te reinigen en te voorkomen dat u vlekken maakt op de veters.

LEER
Leer verdient al uw aandacht want het is fragiel: een te lange blootstelling aan regen of sneeuw maakt het leer broos, de warmte droogt het uit en de zon tast de kleuren aan. Het is bovendien een materiaal dat met de tijd blijft evolueren: het krijgt patina, het ziet er gebruikt uit. Merk.
• Glad leer: gebruik een crème of schoensmeer in een juiste kleur. Laat het schoensmeer enkele ogenblikken inwerken, en blink de schoenen daarna op met een zachte vod. Bestuif ze vervolgens met een beschermende en waterafstotende spray.
• Vet leer: gebruik speciaal leervet.
• Lakleer: geen schoensmeer, ALLEEN een speciaal product gebruiken.

NUBUCK EN SPLITLEER

Verwijder het vuil en het stof van uw schoenen met behulp van een borstel of speciale gom, bestuif ze vervolgens met een kleurloze en waterafstotende spray. Gebruik af en toe een spray in een aangepaste kleur om uw schoenen er weer als nieuw te doen uitzien.

ANDERE

• Lakschoenen: Breng met een vod een beetje slaolie aan of recycle uw ontschminkingsdoekjes en uw schoenen gaan weer magisch schitteren!

• Synthetisch: stof verwijderen, en er even met een spons over gaan. Indien nodig waterafstotend maken.

• Textiel: wassen met water en marseillezeep. Vervolgens de schoenen bestuiven met een beschermende en waterafstotende spray. Gebruik geen wasmachine om uw canvas schoenen te reinigen (behalve wanneer er op uw schoenen "wassen in de machine" staat vermeld). Zelfs op lage temperatuur kan het materiaal zijn vorm verliezen en kan de zool loskomen.
• Sportschoen: canvas, leer, synthetisch of een combinatie daarvan: borstelen met zeepwater (marseillezeep) Vervolgens bestuiven met een beschermende en waterafstotende spray op de delen van textiel en op de leren of synthetische delen kleurloos schoensmeer aanbrengen. Daarna opblinken met een zachte vod.

Om de vorm van uw schoenen beter te behouden en het materiaal te beschermen tegen vervormingen, wordt aanbevolen schoenspanners te gebruiken. Als u geen schoenspanner kunt gebruiken (voor schoenen met riempjes bijvoorbeeld), stop dan een krantenpapier of stuk stof in de neus van de schoen. Wat u nooit mag doen: uw schoenen opbergen of laten drogen in de buurt van een directe warmtebron. Dat is schadelijk voor uw schoenen.

Sinds ongeveer een eeuw is KIWI gespecialiseerd in de verzorging van schoenen: bij Chaussea vindt u de hele productlijn van deze verzoringsspecialist, zodat u uw schoenen de aandacht kunt geven die ze verdienen!

 

6 - Welzijn van uw voeten

Nieuwe schoenen kunnen soms een echte marteling zijn! Neem pijnlijke voeten niet te luchthartig op. Slechte schoenen kunnen natuurlijk pijnlijke voeten meebrengen, maar ook tot pijn in de enkels, rug en knieën leiden. Daarom is het belangrijk dat uw schoenen goed zitten, de juiste maat en de juiste vorm hebben.

Passen is verplicht!

Het passen van een paar schoenen is van het grootste belang voor uw comfort en om uw aankoop definitief te valideren. Wij raden u aan om altijd uw schoenen rechtopstaand te passen, want uw voet wordt langer wanneer u loopt.
Bovendien moet u altijd beide schoenen passen, want de ene voet is altijd iets groter dan de andere.

Verstandige aankopen

Schoenen met een spitse neus kunnen uw tenen pijn doen als ze te krap zitten. In uw nieuwe muiltjes heeft de achterkant van uw voet veel vrijheid en kan uw hiel op de zool klappen, waardoor er eeltplekken ontstaan. Hoge hakken dragen is vaak een krachttoer!

Het ideaal is dus een goed compromis proberen te vinden tussen stijl en comfort, zodat u zich zowel op uw gemak als elegant voelt in uw schoenen.

Slimme zolen

Zolen zijn in de jaren 2000 onmisbare partners van uw voeten geworden. Als uw schoenen te groot zijn, dan helpen zolen op een discrete manier dit probleem op te lossen. Ze garanderen ook een optimaal loopcomfort, houden uw voeten aangenaam droog zonder hinderlijke geur, houden uw voeten warm of fris naargelang uw voorkeur, en ondersteunen de welving van de voetzool wanneer u te lang rechtop staat, absorberen schokken bij het hardlopen... een eenvoudig en snel middel om de voeten in alle omstandigheden te verwennen!

Voor alle dagen gegarandeerde prestaties worden de zolen in droge, schone schoenen gelegd. Vergeet niet om ze 's avonds terug uit uw schoenen te halen! Bij Chaussea vindt u een heel assortiment zolen van KIWI, specialist in schoenverzorging, om uw voeten de aandacht te geven die ze verdienen!

Verwende voeten

Zware, vermoeide, beschadigde voeten... onze voeten worden dagelijks onderworpen aan een intensieve levensstijl. Wat het seizoen of de mode ook is, u moet in de eerste plaats zorg dragen voor uw voetjes!

Hier volgen een paar tips voor een licht gevoel en mooie voeten:

- Knip de nagels niet met een nagelknipper en geef de voorkeur aan een rechte schaar.

- Om de huid van de hiel soepel te maken, kiest u best voor een zachte vijl en gaat u er voorzichtig mee over de hiel, liefst dagelijks. U kunt deze verzorging aanvullen met een peeling en uw voeten masseren met een voedende crème voor droge of normale voeten. U zult niet alleen gehydrateerd, maar ook perfect ontspannen zijn!

- Vergeet na uw douche niet met een handdoek tussen uw tenen te gaan, om voetschimmel te voorkomen.

- Niets zo goed als een goed voetbad om uw vermoeide voeten te ontspannen na een zware werk- of shoppingdag! Geef de voorkeur aan een voetbad met lauw water (vooral geen warm water!) waaraan je een klein beetje zout van Guérande hebt toegevoegd, of witte zeep, en kalmerende etherische oliën. Wanneer u dit maximaal 2 à 3 keer per week doet, zal deze verzorging de huid versoepelen, de spanningen verlichten en u kunt verzorging en welzijn combineren!

- Masseer uw voeten ten slotte met een kalmerende etherische lichaamsolie. Vertrek met twee parallelle duimen bij de hiel en ga in een draaiende beweging naar de tenen toe. Eindig met een massage van elke individuele teen.

Klaar is kees. U bent ontspannen en u hebt het gevoel dat u vleugeltjes krijgt!

Dames, om deze schoonheidsbehandeling af te ronden, kunt u nog de final touch toevoegen die elke voet verfraait: u kunt uw nagels lakken. Als de nagels van de voeten kort en schoon zijn, zijn alle kleuren toegelaten! Laat uw intuïtie, creativiteit en excentriciteit spreken in functie van uw smaak en outfit. Op dat de lak zo lang mogelijk houdt, raden wij u aan de bovenkant van de nagels glad te maken met een polijstblok. Om de lak makkelijker te kunnen aanbrengen, kunt u gebruik maken van een teenspreider. Breng daarna een basislak aan, de lak en een beschermende laag.

En vergeet niet dat u bij Chaussea, een ruime keuze speciale, comfortabele schoenen vindt bij het label FLEX COMFORT, en in de collectie SANÉFEET, die u gezonde en comfortabele voeten garandeert.